Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικές Συνταγές - Σπανακόπιτα


Υλικά
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 2κουταλάκια τσαγιού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • 350 γραμμάρια φύλλο
Εκτέλεση: Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι μέχρις ότου μαραθούν και ρίχνετε το σπανάκι. Τα σοτάρετε μαζί μερικά λεπτά και ρίχνετε το νερό, το αλάτι, λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν επί 10 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε την φρυγανιά. Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε ένα μέτριο ταψί στο οποίο στρώνετε τα 2/3 από τα φύλλα βουτυρώνοντας κάθε φύλλο πριν στρώσετε το επόμενο. Ρίχνετε το μείγμα του σπανακιού και το σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Κατόπιν στρώνετε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο. Χαράζετε την σπανακόπιτα σε λωρίδες και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο στην κάτω σχάρα για 45 περίπου λεπτά.

Σημείωση: Αν θέλετε να γίνει πιο πλούσια η πίτα προσθέτετε στο μείγμα σπανακιού αφού κρυώσει 2-3 αυγά και 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου