Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Γλυκό πορτοκάλι


Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 ποτήρι του νερού νερό

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και τα ξύνετε ελαφρά με τον τρίφτη. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα και τα αφήνω για 10 λεπτά περίπου. Μετά τα σουρώνετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβω σε φέτες. Κόβετε προσεκτικά τις ίνες που εξέχουν και βγάζετε τα κουκούτσια. Βάζετε το νερό στη φωτιά, τη ζάχαρη και τις φέτες του πορτοκαλιού και τα βράζετε ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε έτσι το γλυκό για 20 ώρες περίπου ώσπου να κρυώσει. Αν χρειασθεί, όταν κρυώσει τελείως και δείτε ότι δεν έχει δέσει καλά το σιρόπι, το ξαναβράζετε για λίγο. Χρειάζεται προσοχή να μη διαλυθούν οι φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου